Oferta tymczasowo niedostępna!

Możliwość składania zamówień w hurtowni internetowej MARKETKRET jest niedostępna.

Jeżeli interesuje Cię jakiś produkt sprawdź ofertę hurtową innych firm tutaj.

ZESTAW KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY łopatka nóż taca
Kategoria: Dom i Ogród » Wyposażenie » Przybory kuchenne » Formy do pieczenia
ZESTAW KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY łopatka nóż taca ZESTAW KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY łopatka nóż taca ZESTAW KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY łopatka nóż taca ZESTAW KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY łopatka nóż taca ZESTAW KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY łopatka nóż taca
Cena za sztukę: Niedostępne
Waga: 0 kg
Jednostka miary: szt.
Sprzedaż na opakowania: nie
Minimalne zamówienie: 1 szt.

Opis produktu:

ZESTAW DO PIZZY

Zestaw umożliwi nam przygotowanie świetnej, chrupiącej pizzy, pokrojenie jej i zaserwowanie gotowych porcji na talerze. Kamień wykonany jest z naturalnego materiału. Dzięki porowatości, kamień wchłania i uwalnia wilgoć dzięki czemu ciasto będzie chrupiące. Proces pieczenia zbliżony jest wykorzystywanemu w piecach do pizzy.

Łopata umożliwi łatwe włożenie i wyjęcie pizzy z piekarnika. Można również na niej serwować pizzę na stół stawiając gorące danie na desce kuchennej.

Stal nierdzewna nie ulega odkształceniom i będzie służyć przez wiele lat, zachowując właściwości antykorozyjne. Silikonowy, antypoślizgowy uchwyt chroni przed poparzeniem.

Radełko oraz łopatka do nakładania wykonane są ze stali nierdzewnej i wyposażone w silikonowe, antypoślizgowe uchwyty.

⏬ SPECYFIKACJA

  • Średnica kamienia: 33 cm
  • Średnica tacki: 30 cm
  • Wymiar noża do pizzy: 21 x 10 cm (dł x szer)
  • Wymiar łopatki do pizzy: 25 x 6 cm (dł x szer)
  • materiał: szamot, stal nierdzewna, drut chromowany
  • Kolor dominujący: beżowy, srebrny, szary
  • Uchwyty przy akcesoriach są koloru szarego.

⫸ Z E S T A W    Z A W I E R A:

  • 1x kamień do pieczenia
  • 1x taca z uchwytem
  • 1x nóż do pizzy
  • 1x klasyczna łopatka
  • opakowanie

Instrukcja użycia kamienia:

  1. Włóż kamień do piekarnika na minimum 30 minut.
  2. Ustaw wysoką temperaturę, by kamień bardzo mocno się nagrzał. Kamień powinien znajdować się na niskim, ale nie najniższym poziomie w piekarniku.
  3. Pamiętaj, aby zawsze wkładać kamień do zimnego piekarnika.
  4. Nie kładź mrożonej pizzy na rozgrzany kamień. Kamień może popękać od różnicy temperatury.
  5. Do wsuwania pizzy na kamień najlepsza jest drewniana łopatka do pizzy posypana mąką, ewentualnie papier do pieczenia.
  6. Nie wolno wyciągać kamienia z piekarnika póki nie ostygnie, kamień jest bardzo gorący.

Tacka o średnicy 30cm, pozwoli wyjąć gorącą pizzę z piekarnika. Rozmiar tacki sprawia, że pizzę wyjmujemy bez ryzyka uszkodzenia.

Klasyczna łopatka, która jest przystosowana do wyjmowania podzielonych już kawałków pizzy.

Obrotowy nóż do krojenia pizzy, ostrze wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej z łatwością przekroi pizze na idealne kawałki.