Oferta tymczasowo niedostępna!

Możliwość składania zamówień w hurtowni internetowej MARKETKRET jest niedostępna.

Jeżeli interesuje Cię jakiś produkt sprawdź ofertę hurtową innych firm tutaj.

KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY NÓŻ DO PIZZY STOJAK 33cm
Kategoria: Dom i Ogród » Wyposażenie » Przybory kuchenne » Formy do pieczenia
KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY NÓŻ DO PIZZY STOJAK 33cm KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY NÓŻ DO PIZZY STOJAK 33cm KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY NÓŻ DO PIZZY STOJAK 33cm KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY NÓŻ DO PIZZY STOJAK 33cm KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY NÓŻ DO PIZZY STOJAK 33cm KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY NÓŻ DO PIZZY STOJAK 33cm
Cena za sztukę: Niedostępne
Waga: 0 kg
Jednostka miary: szt.
Sprzedaż na opakowania: nie
Minimalne zamówienie: 1 szt.

Opis produktu:

Kamień do pieczenia pizzy – forma ze stojakiem i nożem do pizzy

  • Zestaw do pizzy pozwala przygotować idealną pizzę, na kamieniu można piec także ciasteczka, bułeczki, pierożki itp.
  • Wykonany jest z szamotu - to materiał, który chłonie wilgoć z ciasta sprawiając, że piecze się równomiernie i jest bardzo kruche. Taki sposób pieczenia bliski jest wykorzystywaniu pieców do pizzy.
  • Używany zgodnie z zaleceniami będzie służył przez długi czas i na pewno zadowoli z jego możliwości zastosowania.
  • Zestaw zawiera kamień do pieczenia o średnica 33 cm, stojak z drutu i nóż do pizzy. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
  • Kamień zawsze należy stopniowo rozgrzewać, wkładać do nienagrzanego jeszcze piekarnika. Po wyciągnięciu kamień należy położyć na drewnianej powierzchni np. desce do krojenia.
  • Kamień jest bardzo ciężki, trzymaj go z dala od dzieci.

⏬ SPECYFIKACJA

  • Średnica kamienia: 33 cm
  • Wymiar rusztu: 34 x 15,5 cm (dł x szer)
  • materiał: szamot, stal nierdzewna, drut chromowany
  • Kolor dominujący: beżowy, srebrny

⫸ Z E S T A W    Z A W I E R A:

  • 1x kamień do pieczenia
  • 1x stojak
  • 1x nóż do pizzy
  • opakowanie

Instrukcja użycia kamienia:

  1. Włóż kamień do piekarnika na minimum 30 minut.
  2. Ustaw wysoką temperaturę, by kamień bardzo mocno się nagrzał. Kamień powinien znajdować się na niskim, ale nie najniższym poziomie w piekarniku.
  3. Pamiętaj, aby zawsze wkładać kamień do zimnego piekarnika.
  4. Nie kładź mrożonej pizzy na rozgrzany kamień. Kamień może popękać od różnicy temperatury.
  5. Do wsuwania pizzy na kamień najlepsza jest drewniana łopatka do pizzy posypana mąką, ewentualnie papier do pieczenia.
  6. Nie wolno wyciągać kamienia z piekarnika póki nie ostygnie, kamień jest bardzo gorący.